Finns det något bättre än knäckig rabarberpaj med smarrig vaniljglass en sommardag?!.. nej tror ej det 😋 Rabarberpaj är ju en stor favorit hos många.. men har du testat att tillsätta lite färsk ingefära? 🫚😍 Det blir gudomligt gott 😋 Fundera inte .. gör det bara 😉
Original recept från www.instagram.com
June 27, 2025
300 g rabarber
25 g färsk riven ingefära
160 g smör / margarin
1 dl strösocker
4 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl ljus sirap
2 nypor flingsalt
0.5 dl vetemjöl
Glass till serveringen
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ett pajform med smör.
Skär rabarbern i små bitar (ca.1 cm), riv ingefäran. Blanda & lägg i formen.
Tärna smöret i bitar i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna. Vispa ihop snabbt med en elvisp.
Klicka ut över rabarbern & ringla över lite sirap.
Grädda i ugnen tills fin färg ca. 20-25 minuter. Låt svalna lite innan servering.
Servera gärna med glass & Njut! 😋