Här kommer ett tips på en riktigt god och somrig paj med lax, dill och Västerbottensost. I pajen finns även broccoli och keso, tycker broccoli passar så bra i paj med äggstanning och ost. Keson gör pajen lite extra fluffig och proteinrik, men går bra att utesluta. Vi gör pajen med kallrökt lax som är en favorit, men gravad lax blir säkerligen också bra.
Original recept från www.instagram.com
June 25, 2025
1 st rulle färdig pajdeg
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 - 2 dl keso (valfritt)
4 st ägg
0.5 tsk salt
Svartpeppar eller citronpeppar
1 st klippa dill
300 g kallrökt lax (eller gravad)
250 g broccoli
100 g riven västerbottensost
Ta fram pajskal tid, lägg ner i en form och nagga med en gaffel.
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjölk, grädde, keso, ägg, salt och peppar.
Finhacka dillen och blanda i.
Dela lax och broccoli och lägg sedan i pajskalet.
Strö över osten.
Häll över äggstanningen.
Grädde i ugnen ca 30 minuter.