En läcker paprikarisotto med friterad aubergine. Serveras med riven parmesan på toppen.
Original recept från www.instagram.com
June 24, 2025
2 st banancharlottenlökar, finhackad
2 st skivade vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
4 dl risottoris av valfri sort
2 dl vitt vin
1.2 l hönsbuljong
3 dl finriven parmesan
2 msk smör
Salt
Peppar
200 g grillad paprika
2 dl finriven parmesan
1 st vitlöksklyfta, riven
1 tsk honung
1 dl olja
1 msk lökpulver
1 msk paprikapulver
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
Peppar
1 st liten aubergine
1 dl rismjöl
1 st ägg, uppvispad
1 dl panko på majsmjöl
Riven parmesan på toppen
Börja med att steka löken på medelvärme i en vid kastrull i olivolja. Tillsätt vitlök och stek några minuter till. Tillsätt riset och stek några minuter till. Häll i vinet, höj värmen något och låt koka in. Sen tillsätter du ca 2 dl buljon i taget tills det tar slut. Det tar ca 20 minuter.
Det ska vara lite tuggmotstånd på riset och risotton ska vara lös. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt finriven parmesan och smör och rör runt.
Mixa ihop alla ingredienser till paprikasåsen i en mixer och häll i risotton. Hetta upp och stäng av värmen.
Under tiden du gör risotton så skär auberginen i mindre bitar. Rör runt bitarna i en skål tillsammans med rismjölet. Tillsätt ägget och rör runt och sist pankon. Fritera i olja tills de blir gyllenbruna. Toppa risotton.