Rostad ananas med kokos & rom
Original recept från grocerywealth.com av louise
June 22, 2025
1 st färsk ananas
2 dl alkoholfri rom (eller vanlig rom om du föredrar)
1 dl kokosflingor
1 burk sötad kondenserad mjölk
Förbered ananasen: Skala och skär ananasen i kuber, ungefär 2–3 cm stora.
Marinera: Lägg ananaskuberna i en skål och häll över den alkoholfria romen. Låt marinera i minst en timme, gärna längre för djupare smak.
Rulla i kokos: Ta upp ananaskuberna ur marinaden och låt dem rinna av lite. Rulla dem därefter i kokosflingor så att de täcks ordentligt.
Rosta i ugn: Lägg ananaskuberna på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta i varmluftsugn på 250°C i cirka 10 minuter, tills kokosen fått gyllene färg.
Servera: Lägg upp de rostade ananaskuberna i små skålar eller på ett fat. Ringla över kondenserad mjölk strax innan servering.