Köttfärssås är för många heligt och man håller hårt på sina principer. Jag gillar att ha mer grönsaker än kött och absolut ingen grädde i min. Kanske kan det vara inspiration för någon som vill äta mindre kött men inte vill släppa sargen helt. Här räckte 250 g till sex portioner. Valfritt tillbehör, idag blev det pärlcoscos.
March 15, 2022
250 g köttfärs, valfri
1 aubergine
2 vitlöksklyfta
1 gul lök
Matolja
200 g champinjoner
3 morötter
2 frp krossade tomater
Salt, peppar
0.5 tsk kanel
1 tsk paprikapulver
Cayennepeppar/ chilliflakes efter känsla och smak
0.5 dl soya
Basilika, färsk eller torkad
Pressa vitlök, hacka lök och fräs mjuk i olja i kastrull.
Riv aubergine, tillsätt till löken och salta rikligt, låt fräsa tills vattnet försvunnit lite. Tillsätt köttfärs och kryddor. Stek tills färsen blivit grå
Skiva champinjoner, riv morot och tillsätt till färsen. Efter ett par minuter kan krossade tomater, soya och basilika tillsättas. Kona upp och låt puttra 10-20 min beroende på hur bråttom du har. Saka av med salt och peppar.