Håller ca 1,5 månad i lufttät burk, i rumstemperatur. Modifierat recept från From My Bowl.
March 15, 2022
5 dl havregryn (alt. glutenfria havregryn)
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1 dl mandelspån
1 dl valnötter, grovhackade
0.75 dl kokosflakes/kokoschips
0.75 dl torkad frukt (exempelvis russin)
0.75 dl lönnsirap eller flytande honung
0.75 dl tahini (skalad, rinnig)
0.5 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
0.5 tsk salt
Sätt ugnen på 150°C. Vispa ihop lönnsirap, tahini, vaniljpulver, kanel och salt i botten av stor vispskål.
Häll ner resterande ingredienser förutom torkad frukt och kokosflakes (ifall de redan är rostade) i skålen och blanda ordentligt.
Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 20-25 minuter längst ned i ugnen. Ta ut plåten och använd en spatel för vända på granolan. Blanda ner torkad frukt och kokosflakes och grädda i 5 minuter till.
Låt svalna helt innan förvaring.