6 port Pannacotta: 2,5 dl rabarber i små bitar, 3 dl grädde, 2 tsk tsk vaniljsocker, 4 msk honung, 0,5 dl vatten, 1, 5 gelatinblad Vit chokladcreme: 1,5 dl grädde, 120 g vit choklad Picklad rabarber: Ca 10 cm rabarber i små små kuber, 1 msk ättiksprit 12%, 2 msk honung, 3 msk vatten 6 jordgubbar i skivor
Original recept från www.instagram.com
June 17, 2025
2.5 dl rabarber i små bitar
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
4 msk honung
0.5 dl vatten
1.5 st gelatinblad
1.5 dl grädde
120 g vit choklad
10 cm rabarber i små små kuber
1 msk ättiksprit 12%
2 msk honung
3 msk vatten
6 st jordgubbar i skivor
Lägg gelatinbladet i blöt i 5-10 minuter. Koka upp rabarber med honung och vatten tills de blir mjuka, ca 5 minuter. Mixa slät med stavmixer. Häll i grädden och vanilj och koka upp. Stäng av värmen. Krama ur gelatinbladen och ha i pannacottan. Mixa med stavmixer så att den blir helt slät. Häll upp i serveringsglas och ställ kallt i minst ca 4 timmar.
Hacka chockladen, koka upp grädden. Dra av från värmen. Tillsätt chokladen, rör om tills den smält. Låt svalna något innan du häller den på den stelnade pannacottan. Låt stå ytterligare 1-2 timmar, gärna längre.
Lös upp honungen i vatten och ättika. Tillsätt rabarbern och låt stå fram till servering. Silla av och toppa med den och skivade jordgubbar.