SÅ FRUKTANSVÄRD GOD!! Lite små seg kaka med det brynta smöret och lite salt och den syrliga rabarbern! Ja du måste testa!
Original recept från www.instagram.com
June 17, 2025
150 g smör
3 dl socker
2 st ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 - 3 dl rabarber
Några nypor flingsalt
Några nypor socker
Potatismjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Bröa eller sätt bakplåtspapper i en springform på ca 22 cm.
Smält smöret och bryn det.
Vispa ägg och socker till vitt och pösigt, gärna några minuter.
Sila i mjöl, vaniljsocker och bakpulver i äggblandningen. Häll i smöret direkt och blanda allt med en slickepott.
Häll i smeten i formen.
Skär rabarberna och lägg i en skål med socker och potatismjöl och rör ihop.
Häll på rabarbern och flingsalt på smeten och grädda sedan i ugnen i ca 30-40 minuter.
Ta ut och låt svalna. Servera med vaniljsås.