Svingod skaldjurscheesecake, perfekt till Midsmmar! Jag älskar verkligen kall mat på sommaren och den här cheesecakeliknande skaldjursdrömmen är den perfekta sommarbjudmaten.
Original recept från www.instagram.com
June 16, 2025
2 st gelatinblad
1 dl creme fraiche
75 g stenbitsrom
0.5 st rödlök
1 st citron (cest & saft)
125 g cream cheese
1 msk pepparrotskräm
0.5 kruka dill
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
75 g smör
200 g kavring
1 st ägg
1 st stor näve räkor
2 st rädisor
0.5 st citron
1 nypa dill
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält smör tills det bryns.
Skär bort kanterna på kavringen och mixa resten till ett fint smul. Rör ihop med det brynta smöret.
Tryck ut kavringen i en form med avtagbar kant 15-20cm i diameter och ställ åt sidan.
Lägg ca hälften av creme fraichen i en kastrull och värm upp på medelhög temperatur. Rör sedan ner gelatinbladen utan att krama ur dem till de smält helt. Ställ åt sidan.
Riv löken (eller finhacka för lite extra crunch). Blanda sedan ner resterande ingredienser i en bunke.
Rör ner creme fraichen med gelatinet och häll romblandningen på tårtbottnen i formen.
Ställ i kylen i minst fyra timmar, gärna över natten.