Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass eller hemmagjord vaniljsås.
Original recept från www.ica.se av ICA Köket
June 16, 2025
2 dl havregryn
2 dl socker
1.75 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl ljus sirap
500 g rabarber
Smör till formen
Vaniljglass
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm stora bitar. Lägg dem i en smord pajform ca 28 cm i diameter (för 6 port). Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
Till servering: Servera gärna med vaniljglass.