Detta är min mans favorit med både räkor och ostbågar 😍 En uppskattad förrätt som du kan förbereda i god tid. Här har jag gjort stubbarna mindre så att man kan servera som en större snitt eller förrätt. Receptet är halverat från mitt ursprungliga recept för att vara mindre mastigt. Inspiration till receptet kommer från ICA.
June 13, 2025
2 dl creme fraiche
200 g färskost
100 g handskalade räkor, spara några till garnering
1 dl stenbitsrom
0.5 st rödlök, hackad
0.3 knippe färsk dill
0.5 tsk citronsaft
8 skivor formfranska
Salt
Vitpeppar
Salladsblad
2 dl ostbågar
Citronskivor
Dill
Blanda 1 dl creme fraiche och 100 g av färskosten. Hacka de skalade räkorna (spara några hela räkor till garnering) och blanda ihop med hackad rödlök och halva burken stenbitsrommen (resten sparar du till garnering)
Tillsätt hackad dill och citronsaft. Smaka av med vitpeppar och salt.
Tryck ut runda skivor ur formfranska med ett shotglas, eller liknande. Lägg sen blandningen emellan de tre brödformarna. Inget på den översta.
Blanda ihop resterande 1 dl creme fraiche och 100 g färskost och bred runt om och på toppen. Allt ska täckas. Hit kan du förbereda, men sätt plastfolie på och sätt i kylskåp.
Krossa ostbågarna (men spara några hela till garnering) i en plastpåse så att det bara är smulor. Lägg det på en tallrik och rulla bakelserna i ostbågekrosset. Ställ på tallrik och garnera med salladsblad, några färska räkor som du sparat, samt dillvippor, citronskiva och stenbitsrom.