Detta är den perfekta bjudrätten eller servera den som en del av en buffé till påsken, sommarfesten eller midsommar 🥰 Går utmärkt att förbereda dagen innan och sedan garnera strax innan servering.
June 8, 2025
Brödbotten:
8 skivor kavring
100 g smör, rumsvarmt
Cheesecakefyllning:
200 g färskost
150 g crème fraiche
1.5 msk bong touch of taste grönsaksfond, gärna eko
0.5 dl gräslök, skuren
0.5 dl dill, hackad
2 msk citronskal, finrivet
300 g skalade räkor, avrunnen vikt, hackade
50 g röd stenbitsrom
st Salt och svartpeppar
Garnering:
Rödlök
Örter och dill
Rädisor
Brödbotten: Lägg bröd och smör i en mixer och mixa till en smulig massa. Tryck ut massan i botten på en form med löstagbara kanter. Ställ den sedan i kylen.
Fyllning: Vispa crème fraiche med elvisp tills dem blir tjock och fluffig. Vispa i färskosten och fonden tills det blir en jämn smet. Rör i räkor, rom, citronskal och räkor. Smaka av med salt, peppar, citron och ev mer fond.
Lägg fyllningen i formen och låt det vila minst 1 timme i kyl.
Garnera och servera cheesecaken kylskåpskall.