Smakpanelens storfavorit vid provlagningen. Om tiden finns så kan vi rekommendera att ugnsbaka tomaterna en hel timme på 150 grader. Då blir dom helt otroligt goda och saftiga.
Original recept från www.tasteline.com av Mari Bergman
Feb. 11, 2023
650 g kycklingfilé(er)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
0.5 msk olivolja
0.5 msk smör
4 st tomat
1 msk olivolja
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
25 g grana padano
150 g pesto
0.5 st salladshuvud
0.5 st gurka
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
100 g mozzarella
0.25 basilika
1 krm svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och honung och krydda med lite salt och peppar. Rosta i ugnen ca 30 min.
3. Riv osten och blanda med peston. Ställ åt sidan.
4. Skölj och strimla salladen och skölj och skiva gurkan. Blanda i en skål och tillsätt lite olja och vinäger.
5. Salta och peppra kycklingen på båda sidor.
6. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingen på båda sidor ca 2-3 min tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta och är genomstekta.
7. Ta ut tomaterna efter 30 min och klicka över peston. Gratinera i ugn ytterligare 5-10 min.
8. Lägg upp de pestogratinerade tomaterna på ett fat.
9. Skiva kycklingen och lägg på fatet. Riv mozzarella och toppa över.
10. Strö över basilikablad och krydda med lite extra svartpeppar om du vill. Servera tillsammans med sallad.