ÄNTLIGEN fick jag bockat av och lagat min variant av denna rätt som fyllt mitt flöde både på insta och TikTok! 😅 Betyg? Riktigt gott!! Lite ovant kanske med lite hårdare/segare ris men ett recept jag lätt kommer göra igen! Spara och testa❣️
Original recept från www.instagram.com
June 7, 2025
7 dl kokt ris, basmati var gott!
3 msk teriyakisås
1.5 msk sesamolja
0.25 st huvud riven spetskål eller rödkål
0.5 - 1 st gurka
0.5 st edame/sojabönor ca fp frysta (upptinade)
3 - 4 st salladslök, skivad
Röd paprika, fintärnad
1 dl jordnötter
Koriander
700 g kycklinglårfilé
3 msk gochujangsås
1 msk flytande honung
2 msk olja oliv/rapsolja
1 msk sesame oil
1.5 msk jordnötssmör
2 msk risvinäger
2 msk japansk soja
1 msk lönnsirap
2 st vitlöksklyftor, rivna
1 tsk riven ingefära
Halv lime, juicen
Nypa socker
Chili flakes - önskad mängd eller skippa
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset, låt svalna och rör ihop med teriyaki och sesamolja. Se till att riset inte är ihopklumpat.
Häll och sprid ut riset på en bakplåt med bakplåtspapper. Baka totalt 30-40 min- rör runt då och då så att det blir jämt bakat. Höj ev till 225 grader om du inte får bra färg. Låt svalna innan du blandar med grönsakerna.
Marinera eller pensla kycklingen med gochujang och honungsblandingen. Grilla, stek i stekpanna eller gör som jag och airfrya ca 18 min i 190 grader. Låt svalna och skär i mindre bitar.
Rör ihop dressingen & hacka/skiva grönsakerna & nötter.
Blanda grönsaker med ris, kyckling, jordnötter och lite (eller mycket) koriander och häll över dressingen. Moffa runt och NJUT!