Detta recept @knatteplock var toppen även till vuxna med större barn kan meddelas. 😚Tips att testa och spara❣️
Original recept från www.instagram.com
June 7, 2025
500 g kycklingfärs
1 st ägg
1.5 msk färsk ingefära
1 klyfta vitlök
1 msk röd currypasta
1 st lime, saften
0.5 msk rapsolja
0.5 msk japansk soja
1 st gurka
1 dl strimlad salladslök
1.5 msk vatten
2 tsk risvinäger
1 msk färsk ingefära, riven
0.5 msk sesamolja
0.5 msk citronjuice
0.5 tsk japansk soja
Äggnudlar (eller ris)
Sesamolja
Lime
Majonäs
Skala och skär gurkan i mindre bitar eller skär den i stänger. Strimla salladslök fint och blanda med risvinäger, riven ingefära, sesamolja, citronjuice och soja.
Blanda kycklingfärsen med ägg, riven ingefära, pressad vitlök, röd currypasta, soja och limesaft. Forma små biffar och stek dem i olja i ca 3-4 min/sida. Sänk värmen och håll biffarna varma i pannan till servering.
Koka nudlar enligt anvisningarna. Häll en skvätt sesamolja och pressad lime över nudlarna. Blanda majonäs med lite pressad lime.
Servera nudlarna med gurksallad och kycklingbiffar.
Servera gärna med lite majonäs med pressad lime i.