Pavlova med rabarber, pistasch och jordgubbar 🍓 💚 Recept till 6-8 bitar 🎂
Original recept från www.instagram.com
June 6, 2025
200 g rabarber
50 g hallon
1 dl strösocker
2 st äggulor
1 st ägg
50 g rumsvarmt smör
2 st äggvitor (m ägg)
1 dl strösocker
1.5 tsk majsstärkelse
0.5 tsk ättika
0.5 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
0.5 dl pistaschkräm
0.5 dl florsocker
10 st jordgubbar
1 - 2 msk skalade hackade pistaschnötter
Skär rabarber i bitar och koka upp med hallon i kastrull, tillsätt eventuellt en matsked vatten. Låt koka så rabarbern blir helt mjuk, ca 10 minuter. Tillsätt äggulor, ägg under omrörning, de tjocknar direkt. Stäng av värmen
Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt sedan sockret, lite i taget. Fortsätt vispa. Sikta i majsstärkelse och vaniljsocker. Häll försiktigt i ättikan och vispa en sista gång. Gör en cirkel med hjälp av en tallrik och penna på ett bakplåtspapper. Spritsa ut marängen för jämnast resultat, alternativt bred ut en cirkel. Baka i ugnen 1-1,5 timme. Öppna under tiden några gånger och släpp ut lite fukt. För mycket fukt gör marängen väldigt seg. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar ca 1 timme.
Häll grädde, pistaschkräm och florsocker i en bunke. Vispa med elvisp länge tills grädden är tjock och går att spritsa.
Lägg marängbotten på ett tårtfat. Bred på rabarbercurd. Skiva jordgubbarna och lägg den på curden. Spritsa ut pistasch grädden runt om. Strössla över nötterna.