Fräsch och god mat med mycket smak, det gillar vi. Och det är precis vad det här är 😃 Och inte ett dugg avancerat, lite hackning och stekning så är man hemma 👌
Original recept från www.instagram.com
June 6, 2025
5 dl pärlcouscous
1 st liten rödlök
3 st stora tomater
1 dl hackad färsk bladpersilja
0.5 - 1 st citron, zest & saft
Örtsalt
2 msk olivolja
5 dl turkisk yoghurt
0.5 st gurka
0.25 tsk salt
0.5 st vitlök solo
1 kg nötfärs
2 st ägg
1 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 tsk grovmalen svartpeppar
0.5 tsk citronpeppar
2 tsk salt
0.5 st vitlök solo
1 dl hackad färsk bladpersilja
Olja att steka i
Koka couscous sen enligt anvisningar på paketet. Låt svalna lite grann. Under tiden hackar du lök, tomater och bladpersilja ganska fint. Blanda ner i couscousen. Riv över citron zest och pressa i saft, krydda med örtsalt och häll på olivolja. Blanda runt och smaka av om det behövs mer citronsaft eller salt.
Riv gurkan till tzatziki grovt. Lägg i en sil salta och låt rinna av. Blanda sedan med yoghurt och vitlök och smaka av.
Vispa upp äggen med en gaffel i en stor skål och blanda i alla kryddor. Blanda sedan i färsen. Formabiffar och stek till fin färg i en stekpanna med lite olja. Låt gärna biffarna gå klart i ugnen, 200°, 5-10 min.