Enkel och god cheesecake med syrlig passionsfrukt đ
Original recept frÄn www.instagram.com
June 6, 2025
15 st digestivekex
100 g smör
2 dl vispgrÀdde
600 g fÀrskost
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, skalet
250 g passionsfruktskÀrnor (1 pkt fryst)
3 st Àgg
1 dl strösocker
1.5 msk maizenastÀrkelse
50 g rumsvarmt smör
KlÀ botten av en springform pÄ ca 24 cm med bakplÄtspapper.
Mixa eller krossa kexen till ett smul. Blanda med smÀlt smör och tryck ut i formen. LÄt stÄ i kylen medan du gör fyllningen.
Vispa grÀdden (inte helt) och vispa försiktigt ner fÀrskosten. Vispa sÄ lite som möjligt (sÄ det inte blir rinnigt). Sikta ner florsocker och vaniljsocker och riv skal frÄn 1 citron, vÀnd ner med en slickepott.
HÀll fyllningen över kexbotten och stÀll i kylen medans du gör curden.
Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Koka upp och tjockna under omrörning ca 2 minuter. Ta av frÄn vÀrmen och rör ner smöret. Sila curden genom en finmaskig sil.
NÀr curden svalnat sÄ kan du bre över den pÄ cheesecaken. HÀll upp det som blir över i en burk och förvara i kylen.
StÀll in in cheesecaken i kylen i minst 4 timmar, helst natten. Alt lÄt stÄ i frysen 1 timme och i kylen 1-2 för att snabba pÄ att cheescaken sÀtter sig.