Här kommer ett riktigt festligt tips 🔥 Örtstekt oxfilé på en bädd av ruccola, dressad med grön örtsås (salsa verde) och toppad med pinjenötter och parmesan. En perfekt rätt att förbereda. Stek köttet i ugnen och rosta potatisen precis innan ni ska äta 👌
Original recept från www.instagram.com
June 6, 2025
1 kg oxfilé
1.5 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad salvia
0.5 dl hackad färsk oregano
1 tsk nymald svartpeppar
2 tsk salt
1 st bunt hackad persilja
0.5 kruka hackad basilika
1 st hackad vitlöksklyfta
2 msk kapris
1 msk pressad citronsaft
1.5 dl olivolja
Salt och svartpeppar
1 st påse rucola
100 g hyvlad parmesan
0.5 dl torrostade pinjenötter
1.5 kg potatis
2 - 3 msk smör- och rapsolja
Salt och peppar
Ta fram köttet ett par timmar innan det ska lagas så det har rumstemperatur. Hacka oregano. Klappa in örterna och salta och peppra köttet.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet runt om så du får fin färg.
Sätt ugnen på 125°. Lägg köttet i ungf och stek till en inner temperatur på 56°. Låt sedan vila i folie minst 15-20 minuter (medans potatisen rostas).
Kör upp köttet i 1 centimeter tjocka skivor.
Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
Lägg ruccola på ett stort fat och lägg ut köttet. Ringla över sås och strössla på parmesan och pinjenötter.
Sätt ugnen på 225°. Skiva potatisen i ca 0,5-1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör och rapsolja, salt och peppra. Rosta i ugnen ca 20-25 minuter.