Idag tänkte jag dela med mig av ett toppenrecept. En mjölkfri lasagne där jag valde att hälla på vegansk grädde i slutet samt strö över vegansk mozzarella (från Greenvie). Och det blev så bra! Den blev krämig, smakrik och osten smälte bra och smakade riktigt gott.
Original recept från sandracallermo.se
March 13, 2022
500 g nötfärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2 frp krossade tomater (á 500 ml)
2 dl vatten
1 msk torkad oregano
250 g glutenfria lasagneplattor
4 dl vegansk grädde
250 g vegansk mozzarella
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en gryta med olja och färs löken så den blir mjuk. Tillsätt sedan vitlök och tomatpuré och låt fräsa en minut innan du har i nötfärsen.
Stek den så den får fin färg och tillsätt sedan krossade tomater, vatten och oregano. Låt puttra under lock 10 minuter. Smaka sedan av med salt och svartpeppar.
Ta fram en ugnssäker form och lägg lite köttfärssås i botten. Lägg sedan ett lager pastaplattor och varva med sås och plattor. Avsluta med plattor och endast lite sås och sen ringlar du över grädde.
Rig osten och strö över och sätt in i ugnen 30 minuter. Låt svalna något och servera med sallad.