Jag älskar att äta olika typer av wok. Något protein tillsammans med krispiga grönsaker oh goda kryddor. Mums! Ofta gör vi med kyckling men denna gång blev det lövbiffswok och det blev så gott. Jag la köttet i marinad medan jag förberedda alla grönsaker. Den gjord jag med soja, vitlök, chili, ingefära, lime och sesamolja. Jag älskar de smakerna ihop och det kan inte bli fel. Perfekt att ge köttet god smak. Och så serverade vi det med ris. Du kan byta ut till de grönsaker du gillar bäst. Denna gång valde jag broccoli, morot, lök, pak choi och paprika. Så gott!
Original recept från sandracallermo.se
March 13, 2022
450 g lövbiff
1 röd lök
2 morötter
1 röd spetspaprika
1 pak choi
125 g broccoli
3 msk tamarisoja
3 st vitlöksklyftor
Några cm färsk ingefära
1 lime
2 tsk sesamolja
1 krm chiliflakes
4 portioner ris
Koka riset enligt anvisning.
Blanda soja, pressad vitlök, riven ingefära, skal från limen och saft från 0,5 lime, sesamolja och chiliflakes. Strimla lövbiffen i 1 cm breda strimlor och blanda i marinaden. Låt stå medan du förbereder resten.
Skala och skör löken i smala båtar. Skär morötterna i halva slantar. Strimla pak choi och dela ner broccolin i små buketter och strimla stammen.
Hetta upp rapsolja i en stor stekpanna. Lägg i lök och morötter och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt sedan broccoli och låt allt steka några minuter så det börjar mjukna. Ha sedan i paprika och fräs en minut till. Lägg sedan alla grönsaker i en skål åt sidan.
Använd samma stekpanna och lägg i kött och marinad. Låt allt fräsa hett ca 2 minuter och tillsätt sedan alla grönsaker, inkl pak choi och stek ihop. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera med ris och varsin limeklyfta.