Går fint att servera med exempelvis marinerade stekta quornfiléer eller tofu.
Feb. 12, 2023
1 st schalottenlök, finhackad
1 st vitlöksklyftor, pressad
2.5 dl risonipasta
0.5 dl vitt vin
2 st grönsaksbuljongtärningar
8 - 9.5 dl kokt vatten
25 g veganskt smör
1 st citron, saften
1 dl soltorkade tomater, strimlade
50 g vegansk parmesan, riven
40 g babyspenat
Salt och peppar
Stek löken 4-5 minuter tills genomskinlig, tillsätt därefter vitlöken och stek någon minut till.
Tillsätt risonipastan och rosta i pannan 3-5 minuter och koka under tiden upp vattnet i en vattenkokare.
Häll ner vinet i pannan och rör om tills det nästan kokat in helt. Smula sedan ner buljongtärningarna. Häll det kokta vatten, ca 2-3 dl åt gången under kontinuerlig omrörning tills al dente (låt koka in mellan omgångarna).
Ta bort stekpannan från plattan. Rör ner smöret, rivna osten och saft från citronen. Blanda ner babyspenaten och soltorkade tomater. Smaka av med salt, peppar och mer parmesan.