Min tagning på en riktig klassiker som ni bara måste testa
Feb. 10, 2023
400 g vitkål
1 st gul lök
0.5 tsk kinesisk soja
2 tsk japansk soja
1 tsk ljus sirap
Salta & peppar
2 klyftor vitlök
500 g blandfärs
1 krm cayennepeppar
0.5 tsk vitpeppar
1 tsk lökpulver
Salt & peppar.
Börja med att sätta på ugnen på 210 grader.
Riv 400 g vitkål grovt, finhacka en gul lök och stek dessa i smör tills de börjar mjukna.
Tillsätt sedan 1/2 tsk kinesisk soja och 2 tsk japansk soja samt 1 tsk ljus sirap. Salta & peppra. Avsluta med 2 klyftor vitlök.
Häll 500g blandfärs i en bunke, krydda med 1 krm cayennepeppar, 1/2 tsk vitpeppar, 1 tsk lökpulver & salt och peppar.
Blanda sedan i 2 tredjedelar av vitkål/lökblandningen, resten sparar vi till senare.
Tryck ned färsblandningen i en ugnsform ca 20x20 cm och platta till jämt. Fördela resterande vitkål/ lökblandning ovanpå färsen som ett täcke. Grädda i ca 15 minuter.
Låt svalna ca 10 minuter.
Skär upp och servera med kokt potatis, lingon och sås