En riktigt god macka
Original recept från www.instagram.com
June 1, 2025
2 st surdegsfrallor
4 st skivor aubergine 1 cm
2 st hackade tomater
1 st liten rödlök i skivor
2 st vitlöksklyftor
1 st mozzarella
2 - 3 msk röd pesto
Olivolja, balsamico, salt, peppar
Bregott
Färsk basilika
Salta de skivade auberginerna och låt stå medan du förbereder resten.
Sätt ugmen på 225 grader.
Lägg de hackade tomaterna tillsammans med lök och vitlök på ett plåt med bakplåtspapper på ena halvan.
Lämna plats till brödet.
Lägg auberginen på andra halvan. Ringla över olivolja, balsamico, salt och peppar.
Ungsbaka i 15-20 minuter.
Dela brödet och skiva mozzarellan i 4 skivor.
Ta ut plåten och lägg på brödet och lägg mozzarellan på auberginen och stoppa in i ugnen i ca 5 minuter till.
Ta ut, bred på bregott på bröden, sen bred på pesto.
Rör runt tomaterna och löken och mosa vitlöken och rör ihop på plåten. Fördela på brödet.
Lägg på auberginen med mozzarellan och toppa med färsk basilika. Njut!