Ca 45 minuter

Pannbiff, stekt lök & potatismos

Saftiga pannbiffar med krämigt potatismos, en tidlös husmansklassiker som ger dig traditionella smaker och en mättande middag.

mealView

May 27, 2025

Ingredienser

Huvudingredienser

500 g nötfärs

0.5 dl mjölk

0.5 dl grädde

2 msk ströbröd

1 st ägg

1 tsk salt

2 krm peppar

10 g smör

1 dl rårörda lingon

Potatismos

1 kg mjölig potatis

2 dl mjölk

25 g smör

0.5 tsk salt

1 krm vitpeppar

Stekt lök

3 st gula lökar

40 g smör

1 msk socker

Gör så här

Förbered potatisen Koka upp vatten i en kastrull med en nypa salt. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen under lock i tills den blir mjuk, testa med en sticka.

Stek löken Skiva lök tunnt. Bryn löken långsamt i smör på medelvärme och rör om då och då tills den får en gyllene färg. Strö över socker och håll löken varm.

Förbered pannbiffarna Blanda mjölk och grädde i en skål. Vispa ner ägg. Tillsätt ströbröd. Blanda noga och låt svälla i 5 min. Lägg i nötfärs, salt, peppar och blanda.

Stek pannbiffarna Forma lika stora biffar av färsen, ungefär 1 cm tjocka. Stek dem i smör på hög värme tills de får en fin yta. Lägg biffarna på en plåt & kör dem i ugnen på 175°C i ca 10 min.

Gör potatismoset När potatisen är mjuk, häll av vattnet och mosa potatisen grovt. Värm mjölk och smör i en kastrull tills det smälter. Häll blandningen över potatisen och vispa med elvisp till ett fluffigt mos. Smaksätt med salt och vitpeppar.

Lägg upp Lägg upp ett generöst lager mos och placera biffarna ovanpå. Toppa med stekt lök och en klick rårörda lingon för den där klassiska husmanskänslan.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.