Ca 30 minuter

Cheeseburger Tortilla Wrap

En smakrik och krispig tortilla wrap fylld med saftigt kött, smält hamburgarost och knapriga nachochips. Den kryddiga såsen med chipotle och sriracha ger en härlig hetta. Perfekt till lunch eller som ett snabbt middagsalternativ!

mealView

May 27, 2025

Ingredienser

Huvudingredienser

4 st tortillabröd (stort)

600 g nötfärs

4 skiva hamburgarost

1 dl smörgåsgurka

0.5 st isbergssallad

1 st tomat

1 st rödlök

1 st näve nachochips

1 tsk salt

1 krm peppar

Sås

1 dl majonnäs

1 tsk chipotlepasta

1 tsk srirachasås

0.5 tsk paprikapulver

0.5 tsk vitlökspulver

0.5 tsk lökpulver

2 msk bostongurka

Karamelliserad lök

2 st gula lökar

40 g smör

1 msk socker

1 tsk salt

Gör så här

Karamelliserad lök Skiva gul lök tunt. Värm smör i en stekpanna på låg värme. Lägg i löken och stek långsamt under omrörning i ca 10 min. Tillsätt socker och salt och låt löken bli mjuk och gyllenbrun.

Blanda sås Rör ihop ingredienserna till såsen.

Grönsaker Strimla isbergssallad och lägg på ett fat. Skiva tomat och rödlök, lägg på samma fat. Lägg smörgåsgurka på fatet och ställ åt sidan.

Stek färs Dela upp nötfärsen i lika många delar som antalet portioner. Platta till varje del till en tunn biff. Strö över salt och svartpeppar på båda sidor. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna tills de får en fin stekyta och är genomstekta.

Gör wrap Bred ut såsen jämnt över tortillabrödet. Lägg på isbergssallad, stekt färs, hamburgarost, tomat, rödlök, smörgåsgurka, karamelliserad lök och nachochips. Vik in tortillan i sex sektioner så att den blir kompakt och lätt att steka.

Stek wrap Stek wrapsen på medelhög värme i några min på varje sida tills de blir gyllene och krispiga. Dela wrapen på mitten och servera.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.