En smakrik och krispig tortilla wrap fylld med saftigt kött, smält hamburgarost och knapriga nachochips. Den kryddiga såsen med chipotle och sriracha ger en härlig hetta. Perfekt till lunch eller som ett snabbt middagsalternativ!
May 27, 2025
4 st tortillabröd (stort)
600 g nötfärs
4 skiva hamburgarost
1 dl smörgåsgurka
0.5 st isbergssallad
1 st tomat
1 st rödlök
1 st näve nachochips
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl majonnäs
1 tsk chipotlepasta
1 tsk srirachasås
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk vitlökspulver
0.5 tsk lökpulver
2 msk bostongurka
2 st gula lökar
40 g smör
1 msk socker
1 tsk salt
Karamelliserad lök Skiva gul lök tunt. Värm smör i en stekpanna på låg värme. Lägg i löken och stek långsamt under omrörning i ca 10 min. Tillsätt socker och salt och låt löken bli mjuk och gyllenbrun.
Blanda sås Rör ihop ingredienserna till såsen.
Grönsaker Strimla isbergssallad och lägg på ett fat. Skiva tomat och rödlök, lägg på samma fat. Lägg smörgåsgurka på fatet och ställ åt sidan.
Stek färs Dela upp nötfärsen i lika många delar som antalet portioner. Platta till varje del till en tunn biff. Strö över salt och svartpeppar på båda sidor. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna tills de får en fin stekyta och är genomstekta.
Gör wrap Bred ut såsen jämnt över tortillabrödet. Lägg på isbergssallad, stekt färs, hamburgarost, tomat, rödlök, smörgåsgurka, karamelliserad lök och nachochips. Vik in tortillan i sex sektioner så att den blir kompakt och lätt att steka.
Stek wrap Stek wrapsen på medelhög värme i några min på varje sida tills de blir gyllene och krispiga. Dela wrapen på mitten och servera.