En härligt smakrik vit ragu utan tomatsås, perfekt för att variera den klassiska köttfärssåsen. Enkel att laga och fantastisk till middag med spaghetti och parmesan.
May 27, 2025
500 g nötfärs
1 st gul lök
1 st selleristjälk
2 st morötter
4 st vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
2 tsk dijonsenap
2 dl grädde
1 st grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
2 msk olivolja
400 g spaghetti
100 g parmesanost
0.5 tsk salt
1 krm peppar
Förbered grönsaker Hacka gul lök, selleri och morot i små tärningar och lägg i en skål. Skala och riv vitlök fint och lägg i en separat skål.
Stek grönsaker & färs Värm olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i lök, selleri och morot och stek i cirka 5 minuter tills de mjuknar. Tillsätt nötfärs, rivna vitlöken och oregano. Stek tills färsen får färg, ca 5–7 minuter.
Låt puttra Rör ner dijonsenap i pannan. Smula ner grönsaksbuljongtärning. Tillsätt vatten och låt koka upp. Sänk värmen och låt såsen puttra under lock i cirka 20 minuter.
Grädde Häll i grädden och rör om så att den blandas med såsen. Tillsätt salt och peppar och rör om igen. Låt puttra utan lock i cirka 10 minuter tills såsen tjocknat något.
Koka spaghetti Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt spaghettin och koka enligt anvisningarna på förpackningen, vanligtvis cirka 10 minuter.
Servering Riv parmesanost och lägg i en skål. Lägg upp spaghetti och ragu på en tallrik. Toppa med parmesan vid servering.