1 kg potatis, tärnad
1 st purjolök, grovhackad
3 st vitlöksklyftor, pressade
1.5 l vatten
3 st grönsaksbuljongtärningar
50 - 70 g ramslök, grovt hackad
65 g babyspenat, grovt hackad
1 - 2 dl smetana (går att skippa)
Salt och peppar
4 st ägg, kokta (går att skippa)
Skala och skär potatis i tärningar. Ansa och skär purjolöken i tärningar.
Stek potatis, purjölök tillsammans med pressade vitlöken i ett par minuter. Salta.
Häll på vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt koka under lock på medelvärme till potatisen är mjuk.
Använd en potatisstöt och stöt potatisen i soppan något. Blanda ner smetana i soppan tillsammans med grovhackade spenat och ramslöken.
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ägg och ringla över en god olivolja.