Husmanskost när den är som bäst! 😍 Pannbiff, potatismos, stekt lök, gräddsås och lingonsylt 🤤
Original recept från www.instagram.com
May 26, 2025
1 st gul lök
1 dl ströbröd
1 msk kalvfond
1 dl mjölk
1 msk kinesisk soya
500 g nötfärs
2 krm malen svartpeppar
1 tsk salt
1 st ägg
Smör till stekning
5 dl matlagningsgrädde
1 msk lingonsylt
1 tsk kinesisk soya
1 tsk kalvfond
Salt
Malen vitpeppar
600 g mjölig potatis
1 - 2 dl mjölk
3 msk smör
Aromat
Malen vitpeppar
Pannbiffar: Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finhacka löken. Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, kalvfond, soya, salt och peppar i en skål och låt svälla någon min. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg.
Tillsätt färs och lök till ströbrödsblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Forma 8 fina pannbiffar.
Stek biffarna i smör i en stekpanna på medelhög värme 3-4 min/sida tills de är fint gyllenbruna. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Gräddsås: Häll i matlagningsgrädde i stekpannan som biffarna stektes i. Koka upp och låt reducera.
Häll i kalvfond, lingonsylt, soya och smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Potatismos: Koka potatisen och häll av vattnet. Häll i mjölk och klicka i smöret. Vispa med elvisp. Tillsätt Aromat och malen vitpeppar, vispa till ett fluffigt mos.
Servera allt tillsammans med lingonsylt och pressgurka.