Går ju inte att undvika rabarberpaj när det är vår! 🌸 Här med cheesecakekräm och kolasås med ingefära.
Original recept från www.instagram.com
May 26, 2025
0.5 kg strimlad rabarber
0.5 dl farinsocker
1 msk potatismjöl
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g färskost (philadelphiaaost)
1 burk crème fraiche (2 dl)
0.5 dl florsocker
1 st ägg
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
0.5 dl sirap
0.5 tsk malen ingefära
Börja med cheesecakekrämen. Sätt på ugnen på 125 grader. Vispa ihop alla ingredienser och häll i en ugnsfast form. Tillaga i ugn i 45 minuter och låt svalna och kyl. När krämen har kallnat vispa ihop med elvisp.
Paj: Höj ugnsvärmen till 225 grader. Lägg den skivade rabarbern i en ugnsform. Blanda med farinsocker och potatismjöl. Blanda ihop övriga ingredienser till smulpajen och smula över rabarbern. Grädda i ugnen ca 20 minuter.
Kolasås: Koka grädde, socker och sirap tills såsen börjar tjockna, detta tar ca 10 minuter. Blanda i malen ingefära.