Har du inte tillgång till ramslök eller om det inte är säsong går det att hoppa över den ingrediensen,
Original recept från www.instagram.com
May 26, 2025
600 st –700 g rödbetor
4 st rödlökar
150 g fetaost
0.5 dl crème fraiche
10 st blad ramslök
1 st vitlöksklyfta
25 g smör
1 msk balsamvinäger till rödbetorna
1 msk balsamvinäger till rödlökarna
1 msk rapsolja
Ruccola/färsk spenat
Skala och dela rödlökarna i klyftor. Blanda rödlök med lite rapsolja, salt samt balsamvinäger i en ugnsfast form. Mixa ramslök, smulad fetaost och créme fraiche med en stavmixer till en kräm. Smaka av krämen med lite nymalen svartpeppar.
Skölj och koka rödbetorna i saltat vatten tills de nästan är genomkokta. Skala och dela rödbetorna i klyftor. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt vitlöksklyftan och tillsätt rödbetsklyftorna. Stek rödbetorna tills rödbetorna får lite stekyta. Tillsätt balsamvinäger och låt den koka in och salta och peppra.
Bred ramslök och fetaostkrämen på ett fat. Fördela den ugnsbakade rödlöken och rödbetorna på fatet, häll också över smöret som rödbetorna är stekta i. Garnera med färsk spenat/ruccola.