Grön ärtsoppa, även kallad Crème Ninon, är en mycket god soppa som du garanterat kommer att laga flera gånger! Den är smakfull och stilig och passar utmärkt till både vardag och fest!
Original recept från www.ica.se av ICA Köket
May 30, 2025
2 st bananschalottenlökar
1 msk smör
1.5 dl torrt vitt vin alt. matlagningsvin
4 st persiljekvistar
6 dl hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
600 g djupfrysta gröna ärtor
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
Vitpeppar
1 dl champagne (eller alkoholfritt mousserande vin)
Ansa och skär löken i bitar. Fräs den mjuk i smöret i en gryta eller kastrull utan att den tar färg.
Häll över vinet och låt koka ner någon minut.
Tillsätt persiljekvistarna och buljongen och koka ca 10 minuter.
Lyft upp persiljan.
Koka ärtorna i buljongen ca 3 minuter tillsammans med crème fraichen.
Vispa grädden lätt.
Mixa soppan slät i en kannmixer eller med stavmixer. Om du vill ha soppan riktigt len och slät kan du sila den genom en finmaskig sil och passera den med hjälp av baksidan av en soppslev. Krydda och smaka av med salt och vitpeppar.
Servera soppan direkt med en skvätt champagne i och en klick av grädden.