En vegetarisk lasagne behöver absolut inte vara tråkig! Här är en otroligt smakrik variant med gorgonzola dolce, zucchini och svamp bland annat. Och lite hackade valnötter gör mycket för konsistensen 👌🏻 Inspireras av Ingmar app men med Fia justeringar.😊
Original recept från folkofolk.se av Recept och bild: Linnea Seidel
May 26, 2025
200 g valfri svamp
1 st zucchini
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 st stjälkar grönkål
2 msk smör
Salt
2 tsk timjan
1 tsk torkad basilika
Svartpeppar
2 dl vitt vin
1 dl valnötter, grovt hackade
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl grädde
3 dl mjölk
150 - 200 g gorgonzola dolce
Salt
Svartpeppar
Lasagneplattor
2 dl finriven parmesan
Sätt ugnen på 225°C.
Skär ner svamp och zucchini i småbitar. Stek i en torr och het stekpanna.
Skala och finhacka under tiden lök och vitlök. Finhacka grönkålen.
Tillsätt de båda löksorterna och smör i stekpannan. Stek tills löken mjuknat. Ha i grönkål, salt, timjan, basilika, peppar och vitt vin. Låt allt koka upp, ha i valnötterna och ställ sedan åt sidan.
Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör snabbt helt slätt. Slå på mjölken - lite i taget - och vispa klumpfritt.
Skär gorgonzolan i mindre bitar och ha i den i såsen. Låt allt koka på svag värme tills osten smält helt.
Smaka av med salt och peppar.
Varva ostsås, stekta grönsaker och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager ostsås och finriven parmesan på toppen. Gratinera i ugnen i 25 minuter.
Servera gärna med sallad.