300 g lasagneplattor eller pastafjärilar
500 g nötfärs
1 st gul lök eller rödlök, hackad
2 st vitlöksklyftor, hackade
2 msk tomatpuré
800 g krossade tomater
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk oregano (egenodlad el. från power fruit)
Salt och svartpeppar
2 dl crème fraiche
150 g riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Dela lasagneplattorna i mindre bitar.
Stek färs, lök och vitlök i under omrörning tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpurén och stek några min till.
Tillsätt krossade tomater, vatten, fond och oregano och låt koka under lock i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
Rör ihop crème fraiche och riven ost.
Blanda ner pastan i köttfärssåsen och fördela i en lagom stor form och bred på ostsåsen. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min eller tills den har fått en fin gyllenbrun färg.