Smarriga enchiladas med en fyllning på svarta bönor. Perfekt att grädda direkt i en glasmatlåda för att plocka fram till lunch dagen efter!
Original recept från undertian.com av Hanna Olvenmark
Feb. 6, 2023
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili (eller sambal oelek)
1 st stor bit inlagd, grillad paprika (ca 60 g st)
1 st grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
6 dl svarta bönor, kokta
2 dl majs, fryst
2 dl växtbaserad fraiche
8 st tortillabröd
2 dl riven ost
2 dl passerade tomater
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka gul lök, vitlök och chili fint. Hetta upp en stekpanna och stek hacket i olja och spiskummin
på medelvärme. Lägg i tomatpuré, smula över buljongtärningen och låt fräsa med i ett par minuter
tills löken är mjuk. Lägg i majsen och låt den steka med. Skär den grillade paprikan i bitar och lägg ner i fräset. Slå på fraichen och låt småputtra i 5-10 minuter. Lägg i bönorna på slutet så att de blir varma.
Olja en ugnssäker form eller glasmatlådor. Fyll tortillabröden med bön-paprika-fyllningen och rulla
ihop. Lägg med kanten nedåt i formen. Upprepa tills fyllningen är slut. Häll passerade tomater över och bred ev ut med en slickepott för att få den jämnt fördelad. Strö riven ost över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills osten har fått fin färg.