En jättegod förrätt att bjuda på med svenska tomater och burrata! 🍅
Aug. 4, 2025
2 st burrataostar à 100 g
400 g körsbärstomater
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 kruka basilika
1 st liten vitlöksklyfta
0.75 dl olivolja
1 krm salt
0.5 krm nymald svartpeppar
Basilika
Salt
Tomater: Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över salt och peppar. Torka mitt i ugnen i 1,5-2 tim tills tomaterna skrumpnat ihop.
Örtig olja: Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök och olja med stavmixer. Krydda med salt och peppar.
Bryt itu burratan och fördela den på assietter. Toppa med torkade tomater och örtolja. Toppa med basilika och lite salt på burrata.