Det är mycket få ingredienser i en carbonara och när det kommer till matlagning så är det just det enkla som många gånger är det svåra. Med så få ingredienser så måste verkligen allt sitta för annars faller hela rätten! Här kommer alla fall ett recept på en enligt mig klassiks carbonara! Följ mig på instagram för mer inspiration och recept 🤩! alexanders_mat
Feb. 5, 2023
400 g pasta
250 g guanciale (alt pancetta)
1 st ägg
5 st äggulor
140 g riven pecorinoost
3 dl pastavatten
Nymald svartpeppar
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Skiva upp guancialen och stek krispigt på låg värme i en torr panna.
Lyft ut guancialen från pannan men låt fettet vara kvar i pannan.
Koka pastan ca 2min kortare än vad som anges på paketet.
Häll av pastan men spar ca 3-4dl pasta vatten.
Riv pecorinon och vispa fluffigt med ägget och äggulorna samt lite av stekfettet från guancialen.
Sätt på plattan med stekfettet på låg värme.
Ner med pastan, äggblandningen samt guancialen och rör ihop.
Späd med pasta vattnet tills ni får en härligt krämig konsistens
Toppa med nymald svartpeppar och riven pecorino vid servering!