Receptet är på ca 16 st potatisbullar. Man kan smaksätta smeten med t.ex: 3 msk färska örter 1/2 riven gul lök eller rödlök 💡Tips! Om det går, så kan man vända potatisbullarna i ströbröd och sedan steka dem 👍 💡Tips! Om det blir potatisbullar över, så kan man våffla dem och lägga på Skagen, se bilder. 👌 Perfekt som förrätt dagen efter! Obs! Potatisbullarna kan falla isär om de vänds för ofta eller om de steks för länge, de ska bara få en fin stekyta.
Feb. 5, 2023
1 kg potatis, kokt
4 st ägg
3 msk potatismjöl eller vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Smör att steka i
1. Skär potatisen i mindre bitar och mosa den (lite bitar får gärna vara kvar). Vispa ihop med ägg, potatismjöl/vetemjöl och kryddor.
2. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Smält ner en klick smör eller lite olja i stekpannan.
3. Klicka ner ca 1 dl smet per potatisbulle i stekpannan med en slev (i min stekpanna fick det plats 4 potatisbullar). Platta till lite lätt. Stek dem ca 3-4 minuter per sida. Reglera värmen, så de inte bränns - de ska få en gyllenbrun färg.