Snabblagad och svingod bulgursallad som funkar lika bra till lunch som middag. Baserad på ett recept av Frida Lund ur boken Goda Grejer, som jag twistat till.
Feb. 5, 2023
0.5 st grönsaksbuljongstärning
2 dl bulgur
4 dl vatten
100 g fetaost
0.5 dl rostade valnötter & cashewnötter
0.5 dl rostade pumpafrön & solrosfrön
1 st färsk mango
0.3 st urkärnad gurka
5 st torkade aprikoser
0.5 st kruka färsk basilika
2 msk dill (färsk eller fryst)
Olivolja
Citron
Koka bulgur med vatten och buljongtärning, följ instruktionerna på paketet. Låt bulgurn svalna till ljummen.
Hetta upp en panna och rosta nötter och frön i några minuter. Häll upp i en skål.
Dela och kärna ur gurkan. Skär sedan gurkan i halvmånar. Skär upp mango i kuber, och skiva aprikoserna. Hacka basilikan. Lägg allt i en skål.
När bulguren är ljummen/sval: blanda ner den med grönsakerna.
Lägg sedan i dill, rostade nötter och frön, smula över fetaost och häll på rikligt med olivolja. Pressa citron över. Blanda väl.
Servera som den är eller med något gott bröd, jag tog en skiva rostat bröd med smör, olivolja och färsk basilika på.