Vill du ha en superenkel och snabblagad middag eller lunch? Här är det receptet du letar efter. Saftiga ajvarjärpar, syrlig couscous, fräsch salladsmix och krämig sås, du förstår ju att de här är vansinnigt gott! ❤️ Detta receptet är inspirerat av Hemköp.se
Feb. 23, 2023
1 st finhackad gul lök
0.5 dl ströbröd
0.5 dl vatten
1 dl ajvar relish (mild)
1 st ägg
500 g blandfärs
1 tsk salt
0.75 tsk svartpeppar
3 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 st ekologisk citron
2 dl couscous
1 - 2 msk olivolja
2 - 3 st morötter (skalade och grovrivna)
0.5 kruka finhackad färsk persilja
2 dl gräddfil
2 msk ajvar relish (mild)
Salt och peppar efter smak
Salladsmix
Börja med att blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål och låt sedan gotta till sig i kylen under tiden fram till servering.
Sätt ugnen på 200° C varmluft.
Blanda ihop alla ingredienserna till järparna, väl i en bunke. Forma till järpar och lägg i en ugnsform.
Börja koka upp vattnet till couscousen i en kastrull, lägg även i buljongtärningen från start. Zesta och pressa ner saften av citronen i kastrullen. När tärningen är smält och vattnet kokar hälls couscousen ner i vattnet, rör om och sätt på locket. Låt svälla ca 10 min.
Sätt in ugnsformen och ugnsstek järparna ca 10-12 minuter eller tills de är helt genomstekta.
Rör i olivolja, morötterna och persiljan i couscousen.
Lägg ut salladsmixen på tallrikar, fördela ut couscousen och toppa med järparna. Ringla över såsen eller servera den i liten skål bredvid. Njut! ❤️