Gör en fräsch couscous sallad med pärlcouscous, smulad halloumi stekt med sesam och honung, frisk myntayoghurt, körsbärstomater, torkade tranbär och pistagenötter. En ljuvligt god lakto-vegetarisk rätt som passar till både vardag och fest!
Original recept från www.ica.se av ICA Köket
May 17, 2025
2 dl matyoghurt (10%)
1 - 2 msk hackad inlagd jalapeño
0.5 dl strimlad mynta
0.5 tsk salt
2 dl pärlcouscous eller matvete
1 st grönsaksbuljongtärning
2 msk olivolja
400 g körsbärstomater
1 st rödlök
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl hackad färsk persilja
2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
200 g halloumi eller grillost
1 msk rapsolja
1 msk flytande honung
2 msk sesamfrön
1 dl torkade tranbär
0.5 dl hackade pistagenötter
Mynta
Myntayoghurt: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt.
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärningen. Häll av och blanda med olivoljan.
Halvera tomaterna. Skala och skiva löken tunt.
Blanda tomat, lök, citronskal och -juice, persilja, olivolja, salt och peppar. Rör ner couscousen.
Smula eller bryt halloumin i bitar. Stek halloumin i rapsolja tills den får lite färg. Ringla över honung och strö över sesamfrön och stek ytterligare någon minut.
Till servering: Toppa salladen med halloumin, tranbär, hackade pistagenötter och gärna mynta.