Denna salsicciapasta var så god!! Vardagslyx då den är ganska enkel och snabblagad är Fänkål, morot och lök ger mustig smak till denna salsicciapastan. Servera den nylagad och toppad med mycket riven parmesan och bladpersilja.
Original recept från www.arla.se av Karolina Sparring
May 21, 2025
1 st schalottenlök
1 st morot
1 st fänkål
2 st vitlöksklyftor
10 st cocktailtomater
25 g svenskt smör från arla® ekologiskt
400 g färsk salsiccia
500 g pasta rigatoni eller pappardelle
3 msk tomatpuré
0.5 1 tsk chili flakes
0.5 dl vitt vin
3 dl arla ko® syrad grädde
1 dl extra grädde eller mjölk
0.5 tsk strösocker
1 tsk salt
80 g parmesanost
Bladpersilja
Skala och skiva lök och morot tunt. Ansa och skiva fänkål. Finhacka vitlöken. Halvera tomaterna.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek lök, morot, fänkål, vitlök och tomater ca 5 min.
Skär ett snitt i salsiccan och ta ut fyllningen. Lägg ner i stekgrytan och finfördela med trägaffel. Fräs 4-5 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Rör ner tomatpuré, chili flakes, vin och grädde i stekgrytan med salsiccian. Sjud ca 10 min. Späd ev med mer grädde eller mjöl- det gjorde jag. Smaka av med socker och salt.
Blanda ner avrunnen pasta i såsen. Toppa salsicciapastan med riven parmesan och grovhackad persilja.