Kycklingfilé och potatisgnocchi i ugn med smak av pesto, citron och mozzarella. Gott till både vardag och fest! Min variant av ett recept från Arla. Jag har lagt bl.a. lagt till vitlök, citron, parmesan & pinjenötter.
Original recept från www.arla.se av Karolina Sparring
May 20, 2025
600 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör/olja att steka i
500 g potatisgnocchi
65 g babyspenat
5 dl grädde (jag blandade visp och matlagning)
1 vitlöksklyfta
1 dl pesto
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 dl riven mozzarella
0.5 dl parmesan
0.5 skalet av en citron
Pinjenötter
Svartpeppar
1 kruka färsk basilika
100 g blandad grönsallad
250 g blandade tomater
0.5 st gurka
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn den i smör eller olja i en stekpanna. Krydda med salt & peppar.
Lägg i en ugnssäker form. Blanda ner potatisgnocchi (direkt från påsen) och spenat. och spenat.
Vispa ihop grädde, pesto, vinäger, fond och ost. Häll såsen över kyckling och gnocchi. Toppa med parmesan, citronzest och pinjenötter. Gärna några drag med pepparkvarnen också.
Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
Skölj salladen, halvera tomaterna och skiva gurkan. Blanda allt i en skål.
Toppa kycklingen med färsk basilika och servera med salladen.