Klyftpotatis

Klyftpotatis kan göras med eller utan skal. 💡Tips! Tag bort stĂ€rkelsen frĂ„n den rĂ„a klyftade potatisen genom att lĂ€gga den i en stor skĂ„l med kallt vatten - rör om, rör om! Sila bort vattnet och fyll pĂ„ med nytt kallt vatten - rör om, rör om! Sila bort vattnet igen. Efter sköljningarna, sĂ„ lĂ€ggs potatisklyftorna i en stor ugnsform (som gĂ€rna Ă€r klĂ€dd med bakplĂ„tspapper). För att avlĂ€gsna bĂ„de sköljvattnet och det vatten som finns inuti potatisarna, sĂ„ tag hushĂ„llspapper och dutta/torka bort det vatten som Ă€r kvar. PĂ„ det hĂ€r viset fĂ„r man bort stĂ€rkelsen och potatisen blir mer krispig och inte klibbig, mosig eller geggig nĂ€r den tillagas. Följ sedan receptet med att blanda i olivolja och kryddor. 💡Tips! Det gĂ„r Ă€ven bra att blanda potatisen med t.ex. bitar av rödlök, nĂ„gra vitlöksklyftor 🧄, brytbönor, vaxbönor, morötter đŸ„• och paprika đŸ«‘ samt broccoli đŸ„Š Ibland kan man Ă€ven smula över fetaost. Men sĂ€tt dĂ„ in i ugnen i ytterligare 5 min, sĂ„ att osten smĂ€lter en aning.

HelĂ©n ”Nenne” Mattsson

Feb. 4, 2023

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.