đĄTips! PĂ„ formens lĂ„ngsida - jag brukar fylla pĂ„ med grĂ€dde till mitten (vilket kan innebĂ€ra att det kanske blir mer grĂ€dde Ă€n vad jag har uppgivit i receptet). DĂ„ blir frestelsen krĂ€mig och god. đ
Feb. 4, 2023
10 st potatisar
1 st gul lök (jag anvÀnder rödlök)
1 burk ansjovis (ca 15 st ansjovisar)
3 dl grÀdde
4 msk ströbröd
Smör till stekning (löken)
NÄgra smörklickar pÄ frestelsen
1. SÀtt ugnen pÄ 200°.
2. Skala och strimla potatisen (i matberedare).
3. Skiva löken tunt. Stek löken, sÄ att den blir mjuk, men inte fÄr fÀrg, i lite smör.
4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord form (spara ansjovisspadet).
5. HÀll pÄ ansjovisspadet och grÀdden.
6. Strö över ströbröd. Tag nÄgra smörklickar och lÀgg uppepÄ.
7. GrÀdda i mitten av ugnen, ca 50-60 minuter, tills frestelsen fÄtt gyllenbrun fÀrg.