4 port Köttfärsfyllning: Nutritional information not provided.
Original recept från www.instagram.com
May 17, 2025
500 g nötfärs
1 l ök, hackad
2 st vitlöksklyftor, hackade
1 st röd chili, hackad
1 msk tomatpuré
1 st stor finriven morot
0.5 burk passerad tomat
1 dl vatten
0.5 dl rödvin
2 msk oxfond
2 msk lökpulver
1 msk paprikapulver
1 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
Olivolja till stekning
Salt, peppar
70 g babyspenat, grovhackad
Olivolja
0.5 burk ricotta
1 tsk vitlökspulver
1 tsk honung
Salt, peppar
3 msk smör
0.5 dl vetemjöl
1 dl grädde
4 dl mjölk
Lite malen muskotnöt
Salt, peppar
1.5 dl riven parmesanost
1.5 dl riven parmesan på toppen
12 st cannellonirör/ alt. 6 färska lasagneplattor
Sätt ungen på 200 grader. Stek löken i några minuter på medelvärme. Tillsätt tomatpuré, vitlök och chili. Stek några minuter till. Lägg i köttfärsen och stek tills den fått fin färg. Krydda och tillsätt passerad tomat, morot, vin, vinäger och fond. Låt småputtra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Bechamelsås: Koka upp mjölk och grädde. Smält smör i en annan kastrull och ha i vetemjöl och rör runt. Tillsätt mjölblandningen, salt, peppar och lite muskot. Låt koka några minuter. Dra av från värmen och ha i osten. Såsen ska vara ganska tjock. Om den blir för tjock så tillsätt lite mjölk.
Stek spenaten några minuter i stekpanna. Tillsätt ricotta, vitlökspulver, honung, salt och peppar.
Montering: Om du använder cannellonirör så blanda spenatröran med köttfärsfyllningen, fyll rören och lägg i ugnsform. Om du använder lasagneplattor så lägg köttfärsfyllning på lasagneplattan, lägg på lite spenatfyllning. Rulla ihop och lägg i en ugnsform. Häll på bechamelsåsen. Toppa med riven parmesan. Gratinera i ugn i ca 30 minuter.
Servera med en sallad.