Potatisgratäng à la Linneas 👌

Obs! Potatisen kokas inte separat innan gratängen gratineras. Den blir krämig och god ändå. Min mor Linneas recept 🥰 💡Tips! På formens långsida - jag brukar fylla på med grädde till mitten (vilket kan innebära att det kanske blir mer grädde än vad jag har uppgivit i receptet). Om det blir mycket potatisgratäng över, så kan man frysa in den. Potatisgratängen blir bäst om man värmer den direkt från djupfryst… man tillför en skvätt grädde och eventuellt lite riven ost på toppen, gräddar den sedan i 225 grader, cirka 25-35 minuter. Info! Dessa sorter är fasta potatisar: Amadine, Anya, Apache, Asterix, Ballerina, Belana, Cherie, Folva, Gala, Hertha, Labella, Linzer Delikatesse, Melody, Ratte, Sava, Sparris/Asparges.

Helén ”Nenne” Mattsson

Feb. 4, 2023

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.