Obs – receptet är för 1 person: Mängden avser för ca en person. Man dubblerar satsen till hur många man är. Garnera rårakan med hackad rödlök, löjrom (eller stenbitsrom), crème fraische/gräddfil och dill eller gräslök. Stektips! Vänd inte rårakan för tidigt i stekpannan för då går den lätt sönder. Vänd den först när den fått en gyllenbrun färg på undersidan. Stärkelsen i potatisen gör att potatispannkakan håller ihop. Låt den steka i några minuter så kommer den hålla ihop. Reglera värmen så den inte bränns.
Feb. 4, 2023
2 st potatisar per person
Salt
Svartpeppar
Stek i olja eller smör
1 msk löjrom/stenbitsrom
2 msk crème fraische/gräddfil
2 msk rödlök, hackad
Dill/gräslök
1. Skala potatisen och riv den grovt (om potatisen har ett tunt, rent skal kan det vara kvar).
2. Krama vätskan ur potatisen i ett durkslag.
3. Värm upp en stekpanna med olja och/eller smör.
4. Lägg i riven potatis och platta till en tunn pannkaka med en stekspade. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida tills den får en gyllenbrun färg. Salta och peppar. Stärkelsen i potatisen gör att potatisen håller ihop.