Hembakat bröd smakar väl ändå bäst. Detta hembakade filmjölksbröd är fullt med solrosfrön och linfrön och smakar ljuvligt gott. Nyttigare och bättre för plånboken också 🙏🏻👌🏻. Testa det gärna 🥰. Receptet ger 1 limpa.
Feb. 4, 2023
2 dl vetemjöl
1.5 dl rågsiktmjöl
1.5 dl grahamsmjöl
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
5 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
0.25 dl rapsolja
2 tsk bikarbonat
0.5 st salt
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl linfrön
Sätt ugnen på 175 grader över/under värme. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt sirap, filmjölk och olja och rör om så allt blandas väl.
Klä en brödform på ca 1,5 liter med ett bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den jämt i formen.
Toppa med solroskärnor och linfrön.
Grädda i ugnen ca 45-50 min, ta ut och känns med sticka så brödet är färdigt.
Låt svalna helt, skär sedan i skivor. Bröder går utmärkt att frysa in.
Frys in i skivor, perfekt att ta fram till frukosten på helgen ✨.