Bra fiskrecept kan det inte bli för många av tycker jag så spara då detta recept om du känner detsamma och vill ha en jättegod men ändå enkel fiskrätt! Lättlagad men lyxig torsk i panna med smak av vitt vin och örter som serveras med ugnsrostad spetskål & broccoli samt kokt potatis. Tack @vivavinomat för bra recept - jag bytte dock ut ärtor mot lite roligare grönsaker 😉
Original recept från www.instagram.com
May 15, 2025
4 st bitar torskrygg
1 st gul lök
0.5 msk oliv- eller rapsolja
0.5 dl färsk basilika
0.5 dl färsk persilja
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
1 msk fiskfond
1 dl vatten
1 msk majsstärkelse
500 g broccoli
500 g broccoli
300 g spetskål
300 g spetskål
2 msk neutral olja
2 msk neutral olja
0.75 tsk salt
0.75 tsk salt
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Salta och peppra torskryggen. Finhacka lök, persilja och basilika.
Hetta upp smör i en stekpanna med hög kant och fräs löken på medelhög värme tills den är genomskinlig. Lägg ner fisken i pannan tillsammans med basilika och persilja. Stek på medelhög värme ca 2-3 minuter.
Skär broccolin och spetskålen i bitar. Blanda med olja och salt och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 minuter tills grönsakerna har fått fin färg.
Tillsätt grädde, vin, fiskfond och majsstärkelse blandat med vatten till fisken. Sjud ca 10-15 minuter eller tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar. Koka under tiden ärtorna i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter.
Servera fisken med örtsås, kokt potatis och de ugnsrostade grönsakerna. Toppa gärna med färska örter.